Κανονικά δεν είναι απαραίτητο αυτό το τμήμα καθώς το Uniway έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλό και εύκολο στη χρήση. Αφού όμως φτάσατε ως εδώ ας μιλήσουμε για τα λιγότερο προφανή θέματα.
A: Χρησιμοποιήστε το ίδιο όνομα χρήστη (username) και κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο "Φοιτητολόγιο" ή στην "Ηλεκτρονική Γραμματεία" ή "Student Class» ή «MyStudies". Σημειώστε ότι σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες εφαρμογές για κινητά, η οθόνη εισαγωγής του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασής σας ανήκει στο ίδρυμά σας και όχι σε κάποιον «άγνωστο» τρίτο.
A: Προς το παρόν στο uniway ο χρήστης μπορεί μόνο να βλέπει τις δηλώσεις του. Το Uniway δεν αντικαθιστά τις web εφαρμογές των ιδρυμάτων σε βασικές λειτουργίες όπως η δήλωση μαθημάτων.
A: Το περιεχόμενο του uniway προέρχεται κατευθείαν από τα επίσημα συστήματα του ιδρύματος σας και είναι διαθέσιμο σε πραγματικό χρόνο. Οι ανανεώσεις γίνονται αυτόματα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση μέσα από καλά ορισμένους και συμφωνημένους μηχανισμούς επικοινωνίας σε εθνικό επίπεδο.
A: Σύντομα τα περισσότερα ιδρύματα θα είναι συνδεδεμένα. Για τη σύνδεση των συστημάτων των ιδρυμάτων με το uniway απαιτείται η υλοποίηση από πλευράς τους ενός συγκεκριμένου τρόπου επικοινωνίας (γνωστού ως Application Programming Interface στους γνώστες πληροφορικής) που επιτρέπει την επικοινωνία απευθείας από υπολογιστή σε υπολογιστή. Ο τρόπος αυτός εξασφαλίζει την ακρίβεια στα δεδομένα που παρέχει το uniway αλλά η υλοποίηση του απαιτεί χρόνο και αρκετή προσπάθεια από το κάθε ίδρυμα. Ενδέχεται επίσης να υπάρξουν κάποια ιδρύματα που δεν θα μπορέσουν να συνδεθούν στο άμεσο μέλλον για διάφορους τεχνικούς λόγους. Παρακαλώ επικοινωνήστε με την ομάδα του uniway ή με τους υπεύθυνους του ιδρύματός σας για περισσότερες πληροφορίες.
Α: Το Uniway παρέχεται από τη GUnet, οργανισμό που συμμετέχουν όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και είναι στη διάθεση όλων των μελών της (τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ). Η ανάπτυξη του Uniway χρηματοδοτήθηκε από το Έργο «Ψηφιακές Υπηρεσίες Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων – Οριζόντια Δράση» στο πλαίσιο του Ε.Π Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ 2007-2015, ως μέρος μιας εθνικής πρωτοβουλίας που στόχος είχε τη ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών στον Ακαδημαϊκό χώρο.